Tanssia neljässä suunnassa – liikkumisen taikaa

Thank you to Paulina, for sharing thoughts on my work….

Liinanblogi

Shamaanikonferenssi, 3. aamupäivä

Ekstaattisen tanssin ja meditaation ohjaaja Caroline Carey on yhdistänyt shamanismia ja tanssiterapiaa niin, että eritystä huomiota kiinnitetään tanssin yksilöllisyyteen, aitouteen ja hellävaraisuuteen (gentleness).

Tämän konferenssin teema Dancing with the Four Directions kirkastuu viimeistään workshopissa Creature Unveiled – Alchemy of Movement (Ihmisolento paljaana – liikkeen taikuus).

Aluksi istutaan lattialla piirissä ja rummutetaan yhdessä. Joilla ei ole rumpua, kuuntelevat tai sävyttävät rummutusta helistimellä, jos sellainen sattuu olemaan mukana. Caroline ohjaa tanssin maailmaan. Sitten aloitetaan.

Luihin ja ytimiin vaikuttava musiikki tulee korkealuokkaisista äänentoistolaitteista. Suuret kaiuttimet salin kahdessa nurkassa varmistavat laadun. Musiikki on monipuolista ja sen tunnelma vaihtelee noin parin tunnin workshopin aikana. Aluksi heiluttelemme itseämme varovaisesti ja vilkuilemme ympärille, miten muut liikkuvat.

Tempo ja voluumi kasvavat ja tanssi voimistuu. Melkein kaikki alkavat liikkua rivakammin. Caroline kuitenkin muistuttaa… kuunnelkaa kehoanne hellästi ja kunnioittavasti, antakaa kehon lempeästi kuljettaa tanssia.

Minulla menee taas yli äyräiden. Tanssin niin vimmatusti, että hiki virtaa noroina ja naama on punainen kuin juuri saunasta tullessa. Tätä on…

View original post 354 more words

About Caroline Carey

Caroline is an English Grandmother and an aspiring crone~elder, an author of four books, a speaker and innovative and creative teacher, offering her work via workshops and gatherings online as well as internationally. By adapting the religious education insisted on by her family, she was able to recognise her own innate connection to God/Spirit and has been on a spiritual path since childhood. She is a champion of music, dance and poetry as healing tools since she was four years old and developed an innate understanding of the soul’s journey, a connection to physical embodiment through movement, theatre and the creative arts. Her work is harmonious with nature. Her journey has manifested as her own personal training into eldership and crone-hood, carrying the wisdom needed for stability and balance in individuals, relationships, families and communities. Mothering her six, now adult, children, gave Caroline the art of play, creativity, story-telling and opened up the deep surrender and unconditional love that motherhood can bestow. Caroline has trained in many modalities of dance, therapeutic and spiritual teacher trainings since 1986. She is a writer who has published her autobiography and four other books about her spiritual work. Her latest book, 'Middle Earth Wisdom' will be published soon. She lives in UK with her husband Ben Cole, a film-maker, a director who works with men’s initiation groups. They often offer work together, incorporating dance, presentation and film. Caroline is: A mother and grandmother A writer and poet A dancer A spiritual life coach A catalyst for change She is available to you for guidance
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s